Sunday 27 September 2015

10. Nap

Már szinte ujjongtam, hogy nem lesz semmi.. Az oltás utáni 10. napon bedagadtak a nyirokmirigyei és köhögni kezdett. Tudom, hogy nem fertőző, ha valóban az MMR a ludas, de merem én kockázatni? Hátha ez attól független. Hétvégi tervek hello, cserébe megyünk nagyszülőkhöz. Már nem leszünk sokáig közel.

Megint mérföldkő

Megérkeztek a papírok az ügyvédektől. Hát jaj...

25 dokumentum, ebből jó pár több, mint 10 oldalas. De jó hír, hogy csak 1 komolyabb és 4 egyszerű kérdésünk van. Ha azokra meg ön a válasz, már nyomtatók is a szerződést és kezdődhet a stage 4 és 5! Remélem pár nap vagy akár már hétfőn lesz válasz. 

Ennek fényében egyeztettünk a költözhető céggel. Sajnos a határokon lévő helyzet miatt több mint 2 hét kell nekik kijutni. 

Hogy ez mit jelent? Hát, október 27-én költöznénk be...  A cég azt kérte, hogy 12-13-14 legyen a csomagolás és pakolás ideje. Mi nem készültünk ilyen hamar utazni... Így pár napot a nagyszülők él fogunk tölteni, Jammy legnagyobb örömére. Egyelőre ők is örülnék,  majd a pár nap végén újra megkérdezem őket (ugyebár Jammy főzik, dac ország stb). 

kép forrása: http://www.lawsquare.co.uk

MA törött el másodszorra a mécses. Hiszen olyan közel van ez az egész. Nagyon várom de mégis csak hátra hagyunk mindent és mindenkit. Vegyes az érzés nagyon. 

Tuesday 15 September 2015

MMR, a mumus

Akárkinek mondom, hogy MMR oltásra megyünk, bepánikol. Az veszélyes, erős, stb. Hát nem csoda ha gyomorgörcsöm van :(

De nem tudunk várni, itt akarok túlesni rajta.

Ma megkapta az oltást, az alábbiak hangzottak el a dokitól:
"Két napig, mintha semmi se történne, utána a második naptól a 14. napig előfordulhat 39 fokos láz, kiütések, felduzzadt nyirokmirigyek (kanyaró és mumpsz) de 3 nap alatt lecseng. Nem feltétlenül jön elő, de ez az oltás gyengitett bacit tartalmaz nem ellenanyagot. Ha kijön rajta bármi is, akkor sem fertőz."

Oké, lázzal már volt dolgunk, felduzzadt nyirokmirigyekkel is, kiütés az új. De nem lesz, vagy ha mégis, majd összebújunk. Szívösszetörve, de túl leszünk ezen a két heten ha kijönne bármi is. De nem fog.

Jammy erős, eddig minden betegséget letudott pár nap alatt. Ami ott akkor ugyan veszett hosszúnak tűnt...

De most nem lesz semmi.
Mantrázom.
Izgulok.

Miatta is és magam miatt is. Nem bírom, ha beteg vagy rosszul van, éget a fájdalom. Gyűlölöm, hogy nem vehetem át a fájdalmát, betegségét. De most nem lesz semmi.

Pont.

Wednesday 9 September 2015

Jammy és a babák

Nyakunkon a költözés, így igyekszünk találkozni minél több baráttal. Begyűjteni emlékeket, megörökiteni pillanatokat, öleléseket lopni és eltartalékolni.

Jammy másodszorra találkozott rövid időn belül nála fiatalabb gyermekkel. Az első találkozás nem volt zökkenőmentes, hiszen simogatás helyett inkább paskolni szerette volna Szabikát, ahogy ugye a kutyát is szoktuk. Ebből tanulva, már a kutyát is mindig csak simogattuk és ahányszor paskolni kezdte Tücsit, mondtuk neki, hogy finoman és a kezét fogva simogattuk a kutyát tovább. Úgy tűnik sikeres volt a tanítás,  ma Annabellt egyszer paskolta meg, utána már csak simogatta illetve mutogatott rá, talán picit böködte is... De, ami nekünk Dorisszal durvábbnak tűnt azon a drága Annabell kacarászott, ami felbátorította Jammyt.
Leírhatatlan az az érzés, harmónia , ami a két csöpséget vette körül. Eszméletlenül cukik voltak.

Amíg Annabell a hason kitámasztást gyakorolta, addig Jammy lehasalt, hogy megnevettesse őt. Arról nem is beszélve, hogy mellé akart mászni a pihenőszékbe.

Egy szó mint száz, szerintem már köztük is erős a baráti kötelék, nem csak az anyukák között <3