Tuesday 1 March 2016

Tücsi

Szemtelenül keveset írok róla. Amióta Jammy velünk van, szegény a háttérbe szorult. Bár igyekszem az esti kutyasétát megtartani, ami most a műtét miatt máskor betegség miatt csúszik, próbálom őt is kényeztetni. Költözés után kapott egy kanapét mégiscsak, zárva tartjuk a kaput így a kertbe bármikor kimehet(ne, ha az időjárás engedi).



Próbálom emlékeztetni magam, hogy néha csak Tücsivel foglalkozzak, de ezt Jammy nem mindig veszi jó néven.
Amikor Jammy még csak a pocakomban volt, akkor bújt a pocakomhoz, nyomta a hideg orrát és szimatolt. Nézett furán, mikor érezte a rugásokat.

Amikor Jammyvel hazamentünk a kórházból, vigyázta a kiságyat, jelzett ha felébredt a teraszon, jött és dugta a fejét az ölembe amikor Jammy rajtam aludt.



Aztán sokat kirándultunk együtt, egy darabig Jammyt csak cipelve,majd később egyre többet akart sétálni, hol kézen fogva, hol önállóan. Tücsi meg élvezte,  minél tovább tarrtott a séta.
23 óra alatt jutott ki hozzánk a költözés után és hosszú hetrk voltak mire megszokta az új helyet. Sokat sírt éjjelente, ha épp Jammy aludt,  akkor miatta voltunk ébren.


De most már nagyon szeret itt lenni, élvezi vadászni a nyulakat (nyilván sikertelenül), kergetni a fácánokat. 


Sokszor bújnak össze Jammyvel is. Ha nem is mindig játszanak együtt, Jammy azonnal észleli, hogy valami nincs rendben,  ha Tücsi nincs a közelben.



Két hete műtötték. Egy apró, fél diónyi pukli volt rajta. Sima egyszerű rutin műtét az orvos szerint. Műtét közben viszont kiderült, hogy bizony a pici pukli a bőr alatt durván nagyra nőtt.a 3 centisre tervezett vágás 15 centis lett. Elég hamar szétkapta a sebét, mert a doki szerint nem kell kötés, hiszen nem éri el a sebet. Másnap reggel láttam meg a vércseppeket a földön, majd hogy két varrat elszakadt és szétnyilt a seb. Kapott kaocsokat, új kötést. Közel két hétig pórázon séta azr is csak akkor ha nem esik. A szövettan eredménye nagyon jó lett, aggodalomra nincs okunk (a továbbiakban, a megnyugtató hívásig azért stresszeltem).




Trichoepithelioma, azaz szőrtüszőből kiinduló jóindulatú daganat. Nem tér vissza, nem terjed szét. Kivették, ennyi volt. Kopasz még a nyaka, de túl van rajta.


Érdekes volt, hogy alig bírtam becipelni első alkalommal, de kontrollra meg már ő húzott be engem az ajtón. Nem tudom, mi történt a műtét után, de nagy eséllyel agyon dögönyözték és kapott jutifalatot is amikor már lehetett... akármi is történt, örülök, hogy már nem fél.

Hamarosan itt a kisbárányok ideje,  kíváncsi vagyok, hogy reagál majd rájuk. A tyúkokat már megtanulta, hogy nem szabad piszkálni.

No comments :

Post a Comment