Friday 22 April 2016

Fészer

Mivel a telek az út túloldalán van, így mindig kis edényekben egyensúlyoztuk a kajákat az állatoknak. Egy edénybe a totyogó csirkéknek, egy a nagy tyúkoknak és egy a bárányoknak nasi.
Cselezni kell, mert a nagyok eleszik a kicsik elől, a bárányok meg betörnek a tyúkólba. Ők mindent megesznek, esetleg tényleg kecskék? Amúgy rendkívül vicces módon, Frigg, a fekete bárány, az éjjel ledobta a bundáját. Két nagy darabot találtam és rengeteg kicsit, ami miatt úgy néz ki a telek, mintha felrobbant volna valami plüss állat.




A tyúkólakon sufni tuning van, drót, karabiner, lánc, kampó csak hogy sikerüljön végre kint tartani a bárányokat...  Jelenleg 3 napja módosítottunk utoljára rajta, így tűnik kívül maradnak végre a rosszcsontok.


Szóval a kaja cipelgetés egy túlbuzgó totyogóval nem egyszerű,  sokszor már a kertben elszórja, mert nyilván neki is kell hozni egy edényt. Van hogy csak a kapuban, de akkor még őrt kell állni, hogy a bárányok ne egyék el a tyúkok elől,  nem is tesz nekik jót se a kukorica, se a pellet.

Plusz az eszközök a báránykaka szedéshez, vödör, szalma, széna és forgács, ezt mind mind ingázva cipeltük ide meg oda. Ezt megumva vettünk egy 3D puzzle fészert. Darabokban jött, de gondoltuk puhafalat lesz... Lett volna...
...ha Jammy nem akar fejest ugrani két percenként a patakba,
...ha a bárányok nem akarták volna feltúrni Jammy kajásdobozát,
...ha a tyúkok nem két centiről akarták volna nézni a csavarhúzót,
...ha a csavarok helye meg lett volna előre jelölve / furva,
...ha a leírás normális lett volna,
....ha nem kellett volna kizavarni a bárányokat, hogy ne bentre szarjanak,
...stbstb

Kvázi 4 óra alatt eljutottunk oda, hogy Jammy úgy rágja az idegeimet, mintha banánt enne (megállás nélkül, nagy falatokban) illetve Tim majdnem szétverte az egész fészert (már ameddig eljutottunk) kalapáccsal. Na itt cseréltünk. Eredmény? Jammy kacagva rohangált és haladt a fészer tovább.

Holnap már csak a tetőt kell feltenni, előre röhögök, hogy vajon a 4 panelből mennyi kerül a helyére...

Bár akkor és ott néhány szitut stresszesen éltünk mind a hárman meg (én az elején rohangáltam Jammy és a fészer között, Jammy nem akarta, hogy dolgozzak bár időnként megkergette a tyúkokat,  Tim pedig képtelen egyedül 2 emberes dolgokat megoldani - bár had említsem meg, hogy 99%-ban mégis megoldotta), de ha összességében nézzük,  akkor a szabadban töltöttünk egy egész napot, van egy majdnem 3/4-ig kész fészerünk, plusz a szomszéd hordó bárányai elkezdtek szülni!!
Szóval klassz nap volt, de könnyebb lett volna ha van plusz egy felnőtt. Na meglátjuk, hogy lesz a holnap!

No comments :

Post a Comment