Saturday 15 August 2020

Velunk is mi van...

Ugy irnek magunkrol is, de nem tudom mit. Marcius ota itthon vagyunk, azota csak hozzank jottek paran, a kertbe, es egyszer mentunk baratokhoz, kertbe. Mikor minden ujra nyitni kezdett, akkor elmentunk egy mini allatkertbe nagyszulokkal, maszkkal, kezfertotlenitovel, sajat kajaval. Bizarr az egesz. Boltba ugy jarunk hogy csak friss arut veszunk, a tobbit click-and-collect alapon.



Marcius ota viszont sok minden tortent. Epitettunk Timmel egy foliasatrat (14ft X 30ft ~ 4m x 9m), tettunk bele magasagyasokat, jarolapokat, novenyeket, jarolapokat kivul is, plusz lepcso, mert domboldalon van. Szereztunk viztartalyokat, ultettunk fakat, csinaltunk kicsi tavacskat a vadon elo allatok csabitasara, stb.

Tanultam, nagyon sokat, mert hirtelen minden hazi es kerti munka mellett tanitani is kellett Jammyt. Matek, angol, nyelvtan, olvasas stb. Ez nekem stresszes volt, mert magamra tettem azt a nyomast, hogy ha nem erti meg Jammy az az en hibam, ha le fog maradni, az az en hibam, ha hibazik, az azert mert nem tudtam jol elmondani neki. Vegul szep lassan enyhult a stresszem, atvaltottuk a szigoru sulipadot jatekos tanulassal es egyre tobb lett a siker. Tegnap siman osszeadott ket szamot logikaval (azt tudja, hogy lesz 10, tehat 8+2=10, igy rajott hogy 12+8 csakis 20 lehet), en meg elsirtam magam a buszkesegtol. Tanulunk szamitogep kezelest, irtunk emaileket nagyszuloknek. De netflixet mar jol kezeli :D Jammy este nekem olvas, aztan en vagy Tim neki. Megtanult biciklizni egyedul.

Dani vegleg letette a pelust, estere is. NINCS TOBB PELENKA VASARLAS!!!! F*ckyeah! Ezzel vegleg lezarult egy macera korszak. Dani kb minden nap bizonyitja, hogy mennyire (akar) onallo (lenni). Elszamol 13ig magatol, megszamol barmit barmikor (tegnap 21ig ment fel). Ragadt ra sok minden a hazisulibol, felismeri a szamokat es mar sok betut is. Felmaszik, lemaszik, atugrik, megcsinal mindent.

Timbol kitort a DIY-man, epitett mindent is, megjavitott mindent is es tanitott mindenkit mindenre is. Legszuperebb managere lett a csaladnak.

En ujrakezdtem a koreait, igaz csak estenkent, mikor alszanak a fiuk de szerencsere nem veszett el minden tudasom. Kvazi a kertben elek, uveghaz, vetemenyes, foliasator - mindenhol van melo, mindig.

Viszonylag szep osszeg jott ossze a tojasokbol es termenybol, abbol mentunk az allatkertbe es vettunk egy nagy doboz legot is, es meg mindig van.

Elegge "ijeszto", de Dani 27-en megy oviba beszoktato napra, aztan suli es ovi a kovetkezo heten. Igazabol fel se birom fogni mi lesz velunk Timmel... Szabadido, csend, beszelgetes anelkul hogy valaki kozbe orditana valamit. Kivancsi vagyok nagyon. Igulok, varom, de felek is tole.



No comments :

Post a Comment