Monday 1 February 2016

Kedvenc játékok 1.

Nagyon rossz az idő, hetek óta. Hurrikán után szélvihar, majd jégeső aztán szélvihar. Képtelenség kint lenni. Most meg még takonykór is van tehát a játszoházba se tudunk elmenni... Így körbenéztem mi mindennel lehetne játszani itthon. A cél, hogy élvezzük mind a hárman, ergo ne csak én legyek koszos.



Doboz. Jammy egy macska. Minden formájú, méretű dobozba bele akar mászni és/vagy ülni. A költözés miatt még mindig sok a dobozunk így kb 3 dobozt neki adtunk. Van egy nagy Jammy -box, erre lehet firkálni, szinezni, matricákat ragasztani. Két kisebb is ezt a célt szolgálja de azokat szereti a lépcsőn lecsúsztatni illetve ezeket össze szokta néha lapitani. 



Rizs. A rizsezés jó játék (volt 20 percig). Kb egy bögre rizs bele egy műanyag lavorba és lehet lapátolni, kis pohárba tenni, visszaszórni, kezét beletemetni. Lehet megfesteni is, ecet kell hozzá még ételfesték.Ha valakit érdekel, leirom hogy.


Ezzel 20 percig elvolt egyedül is, de aztán ráérzett mennyire vicces elszórni. Végül nyakon öntötte magát az egész lavórral. De legalább a konyhában maradt mind és könnyű felporszívózni (zsák nélküli porszívónk van, így újra meg újra fel tudtuk használni). Azóta viszont rögtön borítani akarja, mert vicces ahogy ropog a lába alatt, kénytelen vagyok most ezt hanyagolni, hátha pár nap múlva már játszana megint vele. Ugyanez száraz tésztával már nem működik egyáltalán nálunk, mert Tücsi azonnal elkezdte enni, ezt persze Jammy is leutánozta... Volt is nagy köpködés.

Benti homok (cloud dough) pont a rizsezés miatt már csak 3 percig volt vicces, aztán máris repült szét a konyhában, hiszen ha a rizst jó volt szétdobálni, ezt is az lesz...(Fontos: ha kipróbálod ne porszívóval szedd össze!) Amúgy meglepően egyszerű elkészíteni és ha lezárt dobozba teszed akkor ki se szárad. 4 bögre liszt, fél bögre napraforgó olaj. Kicsit kézzel összegyúrod és pontosan olyan lesz állagra, mint a nedves homok, csak selymesebb. (erről nincs kép...)

Póker zseton. Van egy póker készletem, amivel egy ideje hogyhogynem már nem játszunk, de Jammy rátalált. Fém kisbőröndben van. Ezek a zsetonok színesek, csörögnek és minden résbe beleférnek. Dobozba be, dobozból ki, toronyépités stbstb. Nagyon élvezi gyakorolni, hogy egyszerre hányat bír megfogni úgy,  hogy ne csússzanak szét.


Csipeszek. Ruhacsipesz, legolcsóbb, Tescos színes csipesz. Van egy régi fém dobozom, celebrations csokik voltak benne. Abba tartottam a csipeszeket, de már jó ideje porosodnak, hisz itt van szárítógép. A csipeszekkel rengeteg mindent lehet csinálni és a legtöbbet Jammy fedezte fel. Rá lehet csiptetni a dobozra, lehet a szélén egyensúlyoztatni, dobolni vele a dobozon.


Összecsiptetni őket és szétszedni, szín szerint rendezni, stb. Na meg például remekül befér a radiátor mögé és rendkívül szórakoztató nézni, ahogy anya vadássza ki onnan... 

Ezek mellett persze a szokásos játékok is megvannak: kisvonat, bújócső, kismotor, autók, labdák. Illetve még van egy pár amiket most fedeztünk fel, de azokról legközelebb (pl.: gyurma házilag). 

No comments :

Post a Comment